Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

Hier zie je de meest voorkomende vragen die wij hebben ontvangen. Misschien wordt uw vraag hieronder al beantwoord. Is dat niet het geval neem dan contact op of ga naar één van onze verkooppunten.

Algemeen

PVC staat voor ‘polyvinylchloride’, wat de basis is voor o.a. vinylvloeren. Vinylvloeren worden in Nederland meestal PVC vloeren genoemd.

Op al onze PVC vloeren zit 15 jaar garantie op residentieel gebruik en 5 jaar garantie op commercieel gebruik.

Een PVC vloer is normaal gesproken niet glad. Standaard vallen deze vloeren in de R9 klasse. Onze PVC vloeren vallen allemaal in de R10 klasse van slipweerstand. Dit is een klasse hoger dan normaal, dus is de vloer minder glad. De opliggende structuur en de speciale behandeling van de toplaag zorgen hiervoor. Als de vloer nat is, dan is deze natuurlijk wel wat gladder.

Onze PVC vloeren zijn brandvertragend en vallen in de klasse Bfl-S1.

Ja, alle Sense PVC vloeren zijn 100% waterbestendig. Let wel op dat bij toepassing van een dryback in vochtige ruimtes ook een vochtbestendige lijm gebruikt wordt. Zorg ervoor dat aan de zijkanten de naad tussen de PVC vloer en plinten in vochtige ruimtes afgekit wordt.

Wij gebruiken enkel zuivere grondstoffen voor de productie van onze PVC vloeren. Wij hebben dan ook als één van de weinigen een REACH certificering, de meest uitgebreide test op chemische bestanddelen. Op de toplaag brengen wij nog een extra antistatische en antibacteriële behandeling aan. Dit is een bescherming tegen met name de escherichia coli en staphylococcus bacterie. Onze PVC vloeren zijn daarmee één van de minst gevoelige vloeren.

Gebruik

Ja, alle uitvoeringen van de Sense kunnen op een trap gebruikt worden. Een dryback is wel de beste uitvoering hiervoor. De trapneuzen dienen afgewerkt te worden met een trapprofiel.

Een dryback PVC vloer kan zware voorwerpen verdragen. Op een PVC vloer met clicksysteem dienen niet te zware voorwerpen te staan. Enerzijds om het clicksysteem te beschermen en anderzijds om de mogelijke werking van de vloer niet te verhinderen.

Krasbestendigheid is een lastig begrip. Geen enkel product is krasbestendig. De extra PUR behandeling, die wij standaard op onze vloeren aanbrengen, maakt de vloer zeer krasbestendig maar nooit krasvrij. Kleine krasjes zijn achteraf wel makkelijk te verwijderen.

Huisdieren kunnen zich uitleven op onze PVC vloeren. Wij adviseren wel een PVC vloer met 0,55 mm toplaag. De mogelijke uitwerpselen van de huisdieren kunnen onze PVC vloeren niet aantasten.

In appartementen en bovenwoningen geldt in Nederland de verplichting om te voldoen aan een 10dB contactgeluidreductie. Onze uitvoeringen Click en WPC kunnen hier gebruikt worden in combinatie met de ondervloer Soundlezzz. Of de SPC in 4,7 mm dikte, waaraan de juiste ondervloer vastgehecht is. Certificaten zijn voorhanden.

Ja, zelfs voor vochtige ruimtes zoals een badkamer en WC.

Ja, PVC vloeren zijn uitermate geschikt op vloerverwarming / koeling. De warmteweerstand is extreem laag.

Onderhoud

Een stoomreiniger wordt in principe afgeraden, ondanks dat de PVC vloer er wel tegen kan. De stoom kan de lijm onder een dryback vloer aantasten. Bij een PVC vloer met clicksysteem kan de stoom tussen de voegen komen en daardoor misschien onder de vloer terecht komen. Het is beter om dit te voorkomen.

Het onderhouden en reinigen van een PVC vloer is zeer eenvoudig. Het is een kant-en-klaar product waaraan weinig onderhoud nodig is. Slechts stofzuigen en af en toe dweilen met lauw water met een scheut PVC reiniger is voldoende.

PVC

De voordelen zijn onder andere: meer slijtvast en stiller dan laminaatvloeren,  milieuvriendelijker en meer hoogtebesparend dan parketvloeren, hygiënischer en onderhoudsvriendelijker dan tapijt, warmer dan natuursteen en veiliger dan gietvloeren.

In principe kunnen alle PVC vloeren zelf gelegd worden. Wij adviseren een dryback, welke volledig verlijmd moet worden aan de ondergrond, uit te laten voeren door een vakman. Een dryback plakken op de speciale ondervloer, Easyfix, is wel zelf te doen. Het egaliseren (uitvlakken met egaline) van de ondergrond dient door een vakman uitgevoerd te worden.

Nog meer vragen?

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op icon arrow

Gratis staal aanvragen

Wist je dat je bij ons een gratis staal kunt aanvragen?

Bekijk onze collectie