Sense pvc vloeren en gezondheid

In hoeverre zijn PVC  vloeren slecht voor de gezondheid?

Op 2 december heeft ADR Nieuwsmedia in diverse Dagbladen een artikel geplaatst over de mogelijke gezondheidsrisico’s bij PVC vloeren (ook wel LVT vloeren genoemd). Dit artikel heeft veel vragen opgeleverd. Wij willen graag duidelijk maken dat de SENSE pvc vloeren van uiterst zuivere samenstelling zijn en geen risico voor de gezondheid vormen.

Het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) zet zich in voor het gebruik van chemische stoffen en stelt verordeningen op.

PVC vloeren vallen onder de verordening dat een REACH rapport of certificering verplicht is. REACH staat voor registratie, evaluatie, autorisatie en beperking van chemische stoffen. Een REACH certificaat is het enige officiële document wat aantoont dat het beschreven product van voldoende zuivere samenstelling is en geen negatieve invloed heeft op de gezondheid. Alle andere certificeringen zijn overbodig en geen Europese verordening.

Het REACH certificaat dient op naam van de producent of importeur te staan. Wij (Prodinex) zijn  importeur en al onze pvc vloeren, waaronder merknaam SENSE, zijn voorzien van een officieel REACH certificaat. Dit certificaat hebben wij openbaar op onze website www.prodinex.com staan.

Het simpelweg schrijven dat een PVC vloer ftalaat-vrij is, is dus onvoldoende en bewijst niets. Er dient een bijbehorend REACH rapport aanwezig te zijn.

Kortom, geen zorgen voor de gezondheid bij het gebruik van onze (SENSE) vloeren.

REACH certificate

Gratis staal aanvragen

Wist je dat je bij ons een gratis staal kunt aanvragen?

Bekijk onze collectie